Wanneer je een overhemd op maat aanschaft, brengt dit het nodige onderhoud met zich mee. Maatshirts zijn een investering dus het is het zeker waard om deze items persoonlijke aandacht te geven. Met de onderstaande tips ben je ervan verzekerd dat jouw overhemden op maat een leven lang meegaan! 

Tip 1: Kies kwalitatief hoogwaardige stoffen

De eerste en misschien wel belangrijkste tip, is om voor een kwalitatief hoogwaardig hemd te kiezen. Doe dus zeker vooronderzoek naar de winkel en geef indien je voorkeuren voor stofeigenschappen door aan degene die je helpt. Het fijne van een overhemd op maat is dat naast de keuze voor een ontzettend luxe kwaliteit stof, ook de pasvorm niets te wensen over laat. Niet alleen de juiste maten, maar ook je houding wordt meegenomen in het patroon. 

Tip 2: Was je overhemden niet te vaak

Samen met de kwaliteit van de stof, bepaalt het aantal wasbeurten de levensduur van een overhemd op maat. Het advies is daarom je overhemden zo min mogelijk te wassen. Dit kun je bijvoorbeeld doen door een goed ondershirt te dragen om geurtjes op te vangen. Ook kun je overhemden na een dag dragen buiten of in de badkamer uithangen. Mocht je het shirt zo nu en dan toch wassen, doe het overhemd dan zeker binnenstebuiten in de wasmachine. Was de shirts vervolgens op een laag toerental en een lage temperatuur. Gebruik tevens een waszak om slijtage te verminderen.

Tip 3: De droger is verboden terrein

Na een wasbeurt is het allerbelangrijkste dat jij je maatshirts niet in de droger doet. Hang je overhemden gelijk na afloop van het wasprogramma op een hanger wanneer ze nog vochtig zijn. De kreukels zullen dan voor een groot deel uit de stof zakken. Vind je dit klusje te tijdrovend? Overweeg dan zeker je overhemden naar een stomerij te brengen samen met je maatpakken

Tip 4: Strijk wanneer het overhemd nog vochtig is

Door je overhemd te strijken wanneer deze nog een beetje vochtig is, gaat je shirt langer mee en blijft de kwaliteit van de stof mooi. Strijk tevens de overhemden niet op een te hoge temperatuur en houd de strijkbout niet te lang op één plek. Vaak staat er op een labeltje aan de binnenkant van het overhemd hoe heet je het overhemd kunt strijken. Heb je geen zin om iedere keer je overhemden te strijken? Overweeg dan strijkvrije of minder kreukgevoelige stoffen voor je overhemd. 

Tip 5: Na het strijken op een hanger

Heb je het overhemd gestreken? Hang het overhemd dan direct op een stevige kledinghanger in je kledingkast. Zo voorkom je alsnog eventuele kreukels. Zorg er wel voor dat alle knoopjes, met name de bovenste knopen, dicht zijn. Op deze manier blijft het model in de boord behouden. Wanneer je op reis gaat, kun je je overhemden het best oprollen.

Misschien vind je dit ook leuk...

Populaire Artikelen