De eerste indruk is altijd van groot belang. Het maakt niet uit of je solliciteert op een nieuwe baan, je een date hebt of wanneer je voor het eerst kennismaakt met je schoonouders. Wanneer je er niet heel goed uitziet, kan dat in je nadeel werken. Gelukkig is het niet moeilijk om te zorgen dat je goed voor de dag komt. Een goede outfit doet wonderen en het hoeft niet moeilijk te zijn om een goede look samen te stellen. Wie de basis van een goede outfit in huis heeft, heeft genoeg om altijd weer goed gekleed ten tonele te verschijnen. Wij geven je graag een aantal tips die je kunt toepassen wanneer je nieuwe kleding gaat kopen, deze kledingstukken mogen niet in je garderobe ontbreken. 

Kies voor een goede basis

Een goede outfit staat of valt met een goede basis. Kies daarom voor een goede broek of pantalon wanneer je je outfit gaat samenstellen. Er is op het gebied van herenmode heel veel mogelijk en dat maakt het soms lastig om te kiezen wat het beste is voor jou. Zorg er daarom altijd voor dat je een goede broek in je kast hebt liggen. Een mooie, donkere spijkerbroek kan heel goed gecombineerd worden met een meer casual colbert en met een hip shirt, heb je de perfecte look voor een avondje uit. Voor de pantalon geldt hetzelfde: zorg dat je een neutrale kleur uitzoekt zodat je deze pantalon eenvoudig kunt combineren. 

Een overhemd of een T-shirt? 

Vaak wordt gedacht dat wanneer je een topstuk zoekt, je voor een overhemd of een T-shirt moet gaan. In de praktijk is het geen kwestie van ‘of’ maar ‘en’. Een goed overhemd zit namelijk nog beter wanneer je er een goed shirt onder draagt. Het staat ook beter omdat je geen inkijk zult hebben tussen je knoopjes. Dat wordt over het algemeen als niet-charmant gezien. Zorg er daarom voor dat je altijd een aantal goede shirts in huis hebt liggen. Dit kunnen shirts met lange of met korte mouwen zijn. Een belangrijke tip is om je overhemd niet in je broek te vouwen, maar in je ondergoed. Zo blijft je overhemd namelijk veel beter zitten en bobbelt hij niet vreemd over de rand van je broek. 

Vergeet de schoenen niet

Een goede look is niet compleet zonder goede schoenen. Vaak kijken mensen bij de eerste ontmoeting naar de handen (zijn ze goed verzorgd?) en de schoenen (passen ze bij de outfit?) Zorg er daarom altijd voor dat je goede schoenen draagt die bij je outfit passen. Kies niet voor opvallende designs bij een maatpak en vermijd dat je je kantoorschoenen ook draagt tijdens het uitgaan. 

Misschien vind je dit ook leuk...

Populaire Artikelen