Het lekkere weer is gearriveerd, dus we mogen weer: naar buiten toe! Trek er eens op uit om te gaan picknicken. Dit is hartstikke gezellig. Picknickmand vullen – en gaan. Maar wat stop je eigenlijk allemaal in die mand, en wat heb je verder nog nodig voor een geslaagde picknickmiddag? Dit zijn onze tips.

Koffie

We drinken het drankje het hele jaar door: lekkere koffie. Ook bij een picknick mag goede koffie niet ontbreken! Stop het in een thermosfles en je kunt het gewoon eenvoudig meebrengen. Een leuke tip, met name voor de warmste dagen van het jaar: kies voor ijskoffie, in plaats van warme koffie. IJskoffie met melk is een optie, al moet je wel even de tijd nemen voor de bereiding. Het is nog makkelijker om filterkoffie over ijsklontjes te zetten, wat de koffie vervolgens afkoelt. Dat smaakt heerlijk!

Water

Uiteraard is het met het warme weer belangrijk om gehydrateerd te blijven. Kies er daarom ook voor om water mee te brengen. Het liefst in een grote waterfles, zodat je voldoende kunt drinken. Je bent immers al gauw urenlang de deur uit tijdens een picknick! Of ga naar een park met een waterpunt, zodat je steeds nieuw water kunt pakken. Dit is er vandaag de dag steeds vaker te vinden.

Eten

Een picknick is niet geslaagd zonder lekker eten. Je kunt verschillende hapjes meebrengen. Het is in ieder geval belangrijk dat je het goed mee kunt nemen met de fiets of de benenwagen, en dat de bereiding al gedaan is. Denk aan gesmeerde broodjes, die je in een broodtrommel stopt. Ook een salade is een succes, als je het in een afsluitbare bak meeneemt. Verder zijn snackjes ideaal, zoals blokjes kaas, soepstengels, snoepgroenten met dips, chips en nootjes. En vergeet gezond fruit niet!

Borden, bekers en bestek

Hoe ga je het eten en drinken opmaken? Precies: je hebt borden, bekers en bestek nodig. Stop dit daarom ook zeker in de picknickmand of -tas. Wegwerpbestek is een optie, maar je kunt ook gewoon een zakje meenemen om het bestek na gebruik in te stoppen – om het thuis vervolgens af te wassen.

Kleed

Je wilt wel lekker kunnen zitten in het gras. Neem daarom een groot kleed mee! Hier kun je tevens het eten en drinken op uitstallen, dat is wel zo praktisch. En het maakt het gezellige plaatje compleet, wat natuurlijk ook meetelt.

Zonnebrand

Smeer je goed in tijdens de picknick, ook als je in de schaduw gaat zitten. En neem het flesje zonnebrandcrème ook gewoon mee naar buiten, zodat je je halverwege de picknick nog eens kunt insmeren.

Zonnebril

Een zonnebril is een handig accessoire, mocht je tegen de zon in moeten kijken. Zet ‘m al direct op, of neem ‘m mee in de picknickmand.

Boek

Uitgegeten? Je hoeft niet direct huiswaarts te gaan, maar kunt gerust nog even blijven hangen. Neem bijvoorbeeld een boek mee ter vermaak. Zo maak je er absoluut een relaxte middag van!

Misschien vind je dit ook leuk...

Populaire Artikelen