Een gebrek aan hygiënische toiletten op het werk is een grote bron van irritatie. Meer dan een derde van de Nederlanders vindt de werkplek vies. Dit komt de productiviteit en het werkplezier niet ten goede. Goede sanitaire voorzieningen zijn een must en de inrichting daarvan valt niet te onderschatten.

Werknemers zitten in een jaar gemiddeld 34,5 uur op het toilet. Dit zijn 4 werkdagen! Door hier een aangename en inspirerende ruimte van te maken, zorg jij voor gezonde en tevreden medewerkers. 

Schoon, schoner, schoonst

Op kantoor is hygiëne zeer belangrijk. Er zijn vaak veel mensen op een kleine oppervlakte aanwezig en door een slechte hygiëne kan het ziekteverzuim flink oplopen. Door het kantoor en de toiletruimte goed schoon te maken, blijft het een prettige omgeving. Kies voor een wc-borstel in een open houder, zodat deze kan drogen, kies altijd voor hoogwaardige sanitairreiniger en huur een schoonmaker in of stel een schema op voor medewerkers om zelf de toiletruimtes schoon te houden. 

Handen drogen

Schone toiletten zijn een goed begin, maar er is ook hygiëne bewustzijn nodig bij je medewerkers. Maak ze bewust van het belang van hygiëne en de eigen verantwoordelijkheid. Denk hierbij aan handen wassen en het netjes achterlaten van de toiletruimte. De handen op de juiste manier drogen is net zo belangrijk als het wassen van de handen. Handdoekpapier is het meest hygiënisch. Diverse onderzoeken wijzen dit uit. Met papier neem je namelijk het water echt weg van de handen en de losgekomen bacteriën gooi je weg in plaats van dat deze verplaatst worden, zoals bij een blazer het gevoel is. Het is dan wel belangrijk om een grote prullenbak vlakbij de dispenser te plaatsen, zodat je rommelige situaties voorkomt. 

Toiletten betrekken bij huisstijl

Werkgevers moeten volgens de Nederlandse wet zorgen voor genoeg toiletten. Voor een aangename werkplek betrek je de toiletten qua stijl en gevoel bij de rest van het kantoor. Door de branding door te trekken, heerst er een prettige sfeer. Zo kan je bijvoorbeeld het bedrijfslogo drukken op de deuren van de toiletten, of het minimalistische interieur van de rest van jouw kantoorruimte doortrekken naar het kleinste kamertje. 

Ziekteverzuim terugdringen

Organisaties kampen regelmatig met een hoog ziekteverzuim. Als werkgever kost dit veel geld. Wist je dat een schone en hygiënische werkplek en dito toiletten bijdragen aan het terugdringen van verzuim? Daarnaast gaan medewerkers een stuk beter presteren als ze een prettige werkplek hebben.

Misschien vind je dit ook leuk...

Populaire Artikelen