Veel mensen hebben, in verband met het thuiswerken tijdens corona, hun auto verkocht. De auto stond anders toch maar stil op de parkeerplaats of in de garage en de kosten liepen gewoon door. De verzekering, de wegenbelasting, het onderhoud en de afschrijving liepen dan alsnog flink in de papieren. Dat heb jij vast ook gemerkt. Maar nu lijkt het ergste leed geleden en kan je weer gewoon naar je werk. Maar dan heb je wel weer een auto nodig. En dus ook alles wat daarbij komt kijken. Je zult, zodra je een auto hebt aangeschaft, moeten zorgen voor een autoverzekering. Dat is een stuk minder lastig dan je zou denken.

Kies de autoverzekering die past bij jouw auto

Heb je een spiksplinternieuwe auto aangeschaft of heb je juist gekozen voor een tweede-, derde- of vierdehands exemplaar? Het maakt niet uit! Hoe oud je auto ook is, van welk merk dan ook, je zult de verzekering moeten regelen voor je ermee de openbare weg op gaat. Bij Univé is de keuze op het gebied van autoverzekering erg gemakkelijk. Er zijn drie basisverzekeringen en die kun je, naar wens, nog uitbreiden met extra opties. Dit zijn die basisverzekeringen:

WA verzekering

Een WA verzekering is de minimale verzekering die je kunt afsluiten. Deze verzekering is er voor oudere auto’s en zorgt er alleen voor dat je de schade die jij, met jouw auto, toebrengt aan anderen en andermans spullen, wordt vergoed.

WA+ verzekering

De WA+ verzekering is heel wat meer uitgebreid. Je bent dan niet alleen verzekerd tegen de schade die jij, met jouw auto, toebrengt aan anderen en andermans spullen, maar ook diefstal en brand worden vergoed. Net als ruitschade en schade die ontstaat wanneer je een loslopend dier aanrijdt. Bij deze verzekering hoort ook een jaar nieuwwaarderegeling.

All Risk verzekering

De meest uitgebreide autoverzekering is de All Risk verzekering. Onder de All Risk verzekering wordt alles uit de WA+ verzekering nog aangevuld met een vergoeding voor de schade aan je eigen auto, bijvoorbeeld na een aanrijding.

Extra opties

Je kunt alle bovenstaande verzekeringen nog aanvullen met extra opties. Denk dan aan een inzittendenverzekering, een accessoire-verzekering, een speciale verzekering voor rechtshulp in het verkeer, pechhulp, je eigen keuze schadeherstelbedrijf, een extra nieuwwaarderegeling of zelfs een aanschafwaarderegeling.

Meer informatie over al deze mogelijkheden vind je via bovenstaande link.

Voorkomen is beter dan genezen

Een autoverzekering sluit je af in de hoop dat je er nooit een beroep op hoeft te doen. Dat spreekt voor zich. Om verantwoord rijgedrag te stimuleren heeft Univé de Veilig op Weg-app ontwikkeld. Deze app zal je nog meer informatie geven over jouw rijgedrag en je ook van tips en adviezen voorzien over hoe je jouw rijstijl nog kunt verbeteren. Het is daarvoor (dus) wel nodig om de app toegang te geven tot jouw GPS-data. Je kunt dan na iedere rit een ritscore krijgen. Heb je te hard gereden? Heb je tóch aan je telefoon gezeten? Niet? Goed gedaan! Door deze app te gebruiken krijg je niet alleen beter inzicht in je rijstijl, maar ook tot wel 10% korting op je autoverzekering!

Misschien vind je dit ook leuk...

Populaire Artikelen