Ben jij tijdens het opruimen van je garage objecten tegengekomen waarvan je de waarde wilt weten? Heb je bijvoorbeeld een oud zilveren servies gevonden dat je ooit op de markt gekocht had? Of wil je antiek speelgoed laten taxeren en mogelijk verkopen? Dan staat in al deze gevallen de professionele taxateur klaar voor het doen van een waardebepaling. De taxateur beschikt over jarenlange ervaring en professionele kennis waardoor je op een professionele taxatie kunt rekenen.

Welke objecten kun je laten taxeren?

Bij de term taxatie maakt men vaak direct de associatie met goud of zilver. Deze associatie is zeker niet onterecht. Het zijn namelijk deze twee edelmetaalsoorten die veelvuldig getaxeerd worden door de taxateur. Maar het werk van de taxateur gaat verder dan het taxeren van goud en zilver. Er zijn nog veel meer objecten die de taxateur voor jou taxeert. Heb je bijvoorbeeld oude ansichtkaarten bij jouw opa op zolder gevonden? Of beschik je over oude penningen? Dan kun je dit allemaal langsbrengen voor een taxatie. Heb je zelf een uitgebreide postzegelverzameling die je mogelijk wilt gaan verkopen? Dan kun je deze eveneens laten taxeren. Bevalt de waardebepaling van de taxateur je wel? Dan kun je jouw postzegels verkopen aan de taxateur voor het dan geboden bedrag. 

Taxatie van edelmetaalsoorten

Uiteraard kun je naast objecten zoals ansichtkaarten ook zilver en goud laten taxeren. Deze edelmetaalsoorten blijken in sommige gevallen zelfs verassend veel geld waard. Heb jij ooit een gouden kettinkje van jouw grootmoeder geërfd? Draag je het kettinkje niet en overweeg je daarom om het sieraad te verkopen? Of ben je nieuwsgierig naar de waarde van het zilveren servies dat je ooit hebt gekocht? Maak dan een afspraak bij de professionele taxateur en laat deze edelmetaalsoorten taxeren. Oud goud verkopen kan uiteindelijk zeer lucratief zijn. En dat geldt ook voor de verkoop van zilver. Deze edelmetaalsoorten kunnen namelijk simpelweg een grotere waarde hebben dan je vooraf had gedacht. 

Hoe verloopt de taxatie?

Wil je jouw goud, zilver of een ander (mogelijk) waardevol voorwerp laten taxeren? Dan kun je in allebei de gevallen met jouw object naar de taxateur toegaan. De taxateur zal vervolgens direct in jouw bijzijn een waardebepaling uitvoeren. Laat je een gouden voorwerp taxeren? Dan zal de taxateur met diverse factoren rekening houden. Je moet hierbij denken aan de huidige goudkoers, maar ook aan de leeftijd van het object. Op basis van verschillende factoren voert de taxateur een waardebepaling uit. Ben je blij verrast door de waarde van jouw object? Dan kun je ervoor kiezen om jouw object direct aan de taxateur te verkopen. 

Misschien vind je dit ook leuk...

Populaire Artikelen