Het is misschien wel de beste manier om de dag te beginnen: met een uitgebreid ontbijt in de tuin! In de lente en zomer doen we eigenlijk niets liever. Hoewel een simpele boterham of wat yoghurt met muesli volstaat, is het soms juist leuker om volledig uit te pakken. Verzorg een uitgebreid ontbijt in de tuin! Dít kun je allemaal op tafel zetten.

Koffie

Uiteraard beginnen we de dag met koffie. Zet daarom een lekker grote pot koffie voor het ontbijt in de buitenlucht. Kies voor koffie van een kwalitatief merk, zoals Lavazza koffie. Je kunt koffie zowel gemalen als in de vorm van koffiebonen in huis halen. We raden de tweede optie aan, omdat de koffie zo extra vers smaakt. Maal de koffiebonen vlak voor gebruik, om optimaal van het bakje te kunnen genieten.

Thee

Aan welke warme drank kun je nog meer denken bij het ontbijt? Thee! Drink koffie en thee naast elkaar. Of maak er een lang ontbijt van, waarbij je deze twee opties afwisselt. Ga voor een simpel theezakje, of maak er iets speciaals van met losse thee. Dit smaakt vaak net wat intenser! Ook zijn er veel bijzondere smaken te vinden in de wereld van losse thee. Nog een tip: ga voor verse thee, van gember of munt.

Sap

Een sapje smaakt tevens heerlijk bij een ontbijt. Pers zelf een sapje, van sinaasappels bijvoorbeeld. Of haal een kant-en-klaar pak sap, zodat je het alleen nog maar even hoeft in te schenken.

Broodjes

Ontbijten of brunchen doe je met vers brood! Kies voor boterhammen: daarmee zit je altijd goed. Maar het is nog wel smakelijker en feestelijker om (afbak)broodjes op tafel te zetten. Bolletjes of croissants bijvoorbeeld. Smullen maar!

Beleg

Wat stop je op het brood? Precies: beleg. Kaas, vleeswaren, salades of zoet beleg – er is een heleboel om uit te kiezen. Zet het liefst wat verschillende opties op tafel, om te kunnen afwisselen.

Fruit

Het ontbijt mag natuurlijk ook een gezond element bevatten. Zet wat fruit op tafel. Snijd bijvoorbeeld een banaan, mandarijn, appel en kiwi fijn, en gooi de stukjes bij elkaar in een grote bak. Hier kan iedereen met de vork stukjes uit halen om lekker op te eten.

Ei

Gebakken, gekookt of gepocheerd: een eitje is een goede toevoeging aan het ontbijt. Een gekookt eitje is de meest praktische optie, aangezien je zo’n eitje wel even op de tafel kunt laten staan in een eierdop. Of duik vlak voor het ontbijt nog snel de keuken in, om een vers gebakken eitje te serveren.

Zoetigheid

De meeste onderdelen van het bovengenoemde ontbijtje zijn hartig. Zoetigheid kan echter ook een plekje krijgen op tafel! In de vorm van zoet broodbeleg, maar net zo goed in de vorm van een taartje of chocolaatjes. Sluit hier het ontbijt mee af, met bijvoorbeeld nog een kopje koffie erbij.

 

Misschien vind je dit ook leuk...

Populaire Artikelen