Ondanks dat alle wijnliefhebbers de liefde voor wijn met elkaar gemeen hebben, zijn ze allemaal anders. Eenieder vindt weer andere wijnen lekker. Met deze diverse smaakvoorkeuren is rekening gehouden bij de totstandkoming van het online wijnaanbod. Je kunt online namelijk tal van verschillende soorten wijn aanschaffen. Van krachtige rode wijnen tot bekende witte wijnen. Er is wijn voor elke wijnliefhebber verkrijgbaar. Met welke wijn(en) ga jij jouw wijnvoorraad aanvullen? 

Spanje als wijnland

Europa kent diverse grote wijnlanden. Zo is bijvoorbeeld Italië de grootste wijnexporteur van de wereld. En er is nagenoeg niemand die Frankrijk los kan zien van de mooie wijngaarden in glooiende landschappen. Maar Italië en Frankrijk zijn niet de enige wijnlanden in Europa. Ze hebben namelijk nog een geduchte concurrent als het om de wijnproductie gaat. Ook Spanje is in staat om smaakvolle wijnen te produceren. Neem bijvoorbeeld wijnen uit Rioja. Dit is een hele populaire Spaanse rode wijn. De wijnen die afkomstig zijn uit de Riojastreek worden wereldwijd alom geprezen. Je kunt deze streek dan ook als een van de belangrijkste wijnstreken van Spanje zien. 

Wereldberoemde witte wijnsoorten

Spanje is een belangrijke producent van rode wijn. Maar ook de witte wijnproductie in Spanje wordt zeer goed beoordeeld. De Verdejo is misschien wel de meest bekende Spaanse witte wijn. Iedere witte wijnliefhebber zal wel eens deze Spaanse wijn hebben gedronken. En is dat niet het geval, maar houd je wel van witte wijn? Dan is het zeker aan te raden om deze witte wijn te bestellen. Het betreft een witte wijn vaak van hoge kwaliteit die zeker het proberen waard is. Het is overigens niet de enige kwalitatief hoogwaardige witte wijn die in Spanje wordt gemaakt. Zo vind je hier bijvoorbeeld ook de Chardonnay en de Sauvignon Blanc. Keuze te over dus voor de rode- én witte wijnliefhebber. 

Andere verkrijgbare Spaanse wijnen

Naast rode wijn en witte wijn, produceert Spanje ook nog andere wijnsoorten. Wat dacht je bijvoorbeeld van cava? Dit drankje is onlosmakelijk verbonden met Spanje. Het is een bruisende wijn. De bubbels zijn perfect om te schenken als je iets te vieren hebt. Maar het bruisende drankje is ook heerlijk op een zomerse dag om mee af te koelen. Ben jij een echte rosé liefhebber? Ook dat kunnen ze in Spanje. Er zijn dus passende Spaanse wijnen voor alle wijnliefhebbers verkrijgbaar.  

Misschien vind je dit ook leuk...

Populaire Artikelen