Als je net een nieuwe bedrijfswagen gekocht hebt, wil je hier ongetwijfeld snel gebruik van maken. Voordat je ermee de weg op gaat, moet je jouw bedrijfswagen verzekeren. Heb je dit nog niet eerder gedaan? Dan weet je mogelijk niet goed hoe je te werk gaat. Geen probleem, want wij helpen je hier graag een handje bij. Hieronder zetten we 3 tips voor het verzekeren van een bedrijfswagen op een rijtje.

1. Zorg dat je weet wat de mogelijkheden zijn

Wie in Nederland met een auto de openbare weg op wil, is wettelijk verplicht om deze te verzekeren. Dit geldt niet alleen voor particuliere auto’s, maar ook voor bedrijfsauto’s. Wil je een bestelauto verzekeren? Sluit dan minimaal een WA-verzekering af. Je bent dan verzekerd voor schade die je met jouw bedrijfswagen bij anderen aanricht. Als je ook wilt dat schade aan jouw voertuig verzekerd is, kies je voor WA + Beperkt Casco of WA + Volledig Casco (allrisk). Hoe uitgebreider de dekking, des te hoger de premie die je betaalt.

Je weet nu uit welke drie basisdekkingen je kunt kiezen. Veel verzekeraars gaan alleen nog een stapje verder dan de basisdekking. Je kunt jouw bedrijfswagen namelijk ook aanvullend verzekeren. Vaak kun je uit verschillende aanvullende autoverzekeringen kiezen. Zo kun je bij veel verzekeraars een schadeverzekering inzittenden afsluiten. Daarnaast kun jij je ook aanvullend verzekeren voor pechhulp en motorrijtuigenrechtsbijstand. Het is zelfs mogelijk om een eigen vervoerverzekering af te sluiten voor je gereedschappen en goederen. Reden genoeg om aanvullende autoverzekeringen ook serieus in overweging te nemen.

2. Kies de dekking op basis van de leeftijd van jouw auto

Sommige ondernemers weten snel wat de beste basisdekking is voor hun bedrijfswagen. Helaas zijn er ook genoeg ondernemers die twijfelen tussen WA, WA + Beperkt Casco en WA + Volledig Casco. Weet je niet goed op welke manier je jouw bedrijfsauto moet verzekeren? Neem de leeftijd van de auto dan als uitgangspunt. Als de auto jonger is dan 5 jaar verzeker je hem allrisk. Is de auto tussen de 5 en 10 jaar? Kies dan voor WA + Beperkt Casco. Wanneer jouw bedrijfsauto ouder dan 10 jaar is, volstaat doorgaans een WA-verzekering.

3. Maak gebruik van een vergelijkingssite

Wie op zoek is naar een zakelijke bestelautoverzekering hoeft hier niet lang naar te zoeken. Er zijn namelijk talloze verzekeraars waarbij je zo’n verzekering af kunt sluiten. Toch raden wij je niet aan de eerste beste autoverzekering af te sluiten. Doe je dit wel? Dan betaal je mogelijk onnodig veel. Om dit te voorkomen maak je eerst een vergelijking. Autoverzekeringen vergelijken kan makkelijk en snel via 123bestelautoverzekering. Nadat je het kenteken van jouw bedrijfsauto en een aantal gegevens hebt ingevuld, toont de site je de nodige zakelijke autoverzekeringen. Vervolgens kun je direct één van de autoverzekeringen afsluiten

Misschien vind je dit ook leuk...

Populaire Artikelen